T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / FETHİYE - Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu

Haberler

Kas

Haz

Kuruculuğunu Betül ÖZLEN ÇIRAK öğretmenimizin yaptığı projemizde 26 ülkeden toplam 68 öğretmen ve 2000 civarı öğrenci yer almıştır.

Projemizde GEMS tekniği kullanılarak "denetimli keşif" yöntemi ile çocukların ön planda olduğu, doğrudan katıldığı, eleştirel düşündüğü, kendini özgürce ifade ettiği, konunun altında yatan kavram ve fikirleri anladığı bir proje süreci olacaktır. Çocuklar erken yaşta bilgilerini keşfetmeyi, somut soyutlamayı ve ağ oluşturmayı deneyimlemeyi öğrenirler. Çocuklarla birlikte gözlemleyerek, deneyerek ve yaparak dünyanın sınırlarını bulacağız. Çocuklar erken yaşta bilgilerini keşfetmeyi, somut soyutlamayı ve ağ oluşturmayı deneyimlemeyi öğrenirler. Kısaca projemizde  evren ile matematik ilişkilendirilmiştir.

Konular

 ● Güneş - Çember

● Yıldız-Yıldız

● Satürn Halkası

● Dünya Küresi

● Gökkuşağı-Yarım daire

● Dağlar - Yükseklik

● Arı-Altıgen

● Örümcek ağı - Beşgen

● Ağaçlar -Eğri

● Çam Kozalağı-Spiral

● Karınca -Homing vektörü

● Salyangoz-Altın oran

● Taş - Dikdörtgen

● Sahil Şeridi , Çizgi

 

● Deniz - Derinlik

 

Haz

Okulumuz öğretmeni Betül ÖZLEN ÇIRAK tarafından yürütülen MONTESSORI PROJESİ Moldova'da ilk 3 proje arasına girerek özel ödül aldı.

Proje 11 ülkede 60 öğretmen ve 1200 öğrenci ile yürütüldü.

Haz

 

Çocuk kitabı yazarı Naide Duymaz okulumuza gelerek Caretteları anlattığı " Bilge" isimli hikayesini çocuklara okudu.Çocuklar Caretta maskotu ile dans ederek eğlenceli vakit geçirdiler.
Çocuklar yazarımızdan imzalı kitap alarak,yazar ile buluşmanın keyfini çıkardılar.Etkinliğimiz ile  endemik türlere olan farkındalıkları artmıştır.
Erken dönemde okuma alışkanlığı kazanan çocukların kelime hazinesi ve düşünme yeteneği artmakta buna bağlı olarak yaratıcı zekâ, dinleme ve konuşma yeteneği gelişmektedir.

Haz

Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Destek Eğitim Odası öğrencileri at binme deneyimi yaşayarak keyifli bir gün geçirdiler.

En etkili sosyal rehabilitasyon yöntemlerinden biri olan At binme  etkinliği ile çocuklar eğlenirken tüm gelişim alanlarında olumlu gelişim amaçlanmıştır.

Etrafına karşı kayıtsız olan bir çocuğun atın varlığını, etrafını kabullenmesi, hiperaktif çocuğun sakinleşmesi, dikkat eksikliği olan bir çocuğun atın üzerinde durabilmek için beynini ata odaklaması bu terapinin çocuğa sağladığı katkılardandır.

Haz

Haz

Haz

Öğretmenimiz Betül ÖZLEN ÇIRAK Stem alanında yürüttüğü projeler ve çalışmalar ile  Stem Elçisi olmaya hak kazanmıştır.Böylelikle Fethiye  ilçesinde  Stem Elçisi sayısı 2 olmuştur.

Haz

Okulumuz öğretmeni Betül ÖZLEN ÇIRAK yaptığı çalışmalar ile Stem Keşif Haftasına katılarak belge almaya hak kazandı.

Ock

Okulumuzda yürütülen Stem projeleri ve bu alanda alınan ödüller sonrasında okulumuz STEM okulu olmaya hak kazanarak,STEM OKULU etiketi ile ödüllendirilmiştir.

 

Ock

E-GÜVENLİK ETİKETİ (E-SAFETY LABEL) 

Okulumuz yürüttüğü eGüvenlik uygulamaları ile Avrupa Okul Ağı olan European Schoolnet'in 
değerlendirme kriterleri doğrultusunda,güvenli internet kullanımında farkındalık yaratan 
eSafety "Elektronik Güvenlik" etiketi aldı. 
"Elektronik Güvenlik" etiketi 2024 Temmuz ayına kadar geçerlidir


May

Neşeli Tıkırtılar projesiyle öğrencilerimize doğayı sevdirmek amacıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik.

May

Denizlerin ve içinde yaşayan canlıların dünyanın temizlenmesi ve diğer yaşam döngülerinin oluşmasında büyük rol oynamaktadır. Projemizde Yaşamın temel taşı olan su ve içindeki canlıları anlamak ,yaşam döngüsünü kavrayabilme çalışmaları yapılacaktır. Projemizde yer alan öğrenciler sürdürülebilir bir dünya yaratmak için denizlerin önemini anlayacaklaradır.

Nis

Vücudumuz,Çevremiz,Makineler,Araçlar ve Uzay/Gezegenler konularında çalışmalar yaptığımız projemizde Stem yaklaşımından yararlandık.

Nis

Karada Yaşayan Hayvanlar ,Suda Yaşayan Hayvanlar,Havada Yaşayan Hayvanlar,Kutuplarda Yaşayan Hayvanlar,Ekosistem,Küresel Isınma ve Yaşam Döngüleri konularında Stem yaklaşımını kullanarak etkinlikler gerçekleştirdik.